Biertalent Logo
  • Trainingen
  • Lesboekjes bestellen
  • Blog
  • Hoe het werkt
  • Facebook
  • Instagram
Home /

Blog

Lentebock

Lentebock

De traditie van lentebieren gaat terug naar de tijd dat de brouwer nog weinig hulpmiddelen

Lees verder
Wat zorgt voor de zure smaak van een ‘sour’?

Wat zorgt voor de zure smaak van een ‘sour’?

Quizvraag: Je ziet ze steeds meer: Sours. Maar waar komt de zure smaak van een sour nou eigenlijk vandaan?

Lees verder
Eisbock

Eisbock

Eisbock: Het extra zware en volmondige bier past bij de kou van de wintermaanden.

Lees verder
In welke volgorde serveer je de dranken?

In welke volgorde serveer je de dranken?

Quizvraag - Bij welk bier schenk je het bezinksel in de fles altijd mee?

Lees verder
Bij welk bier schenk je het bezinksel in de fles altijd mee?

Bij welk bier schenk je het bezinksel in de fles altijd mee?

Quizvraag - Bij welk bier schenk je het bezinksel in de fles altijd mee?

Lees verder
Over herfstbock gesproken….

Over herfstbock gesproken….

Bockbier; Nederlandse traditie met Duitse roots?

Lees verder
Waarom heeft bier eigenlijk zo’n mooie schuimkraag?

Waarom heeft bier eigenlijk zo’n mooie schuimkraag?

Quizvraag - Waarom heeft bier eigenlijk zo'n mooie schuimkraag?

Lees verder
BBB Horevakbeurs Maastricht 2021

BBB Horevakbeurs Maastricht 2021

Bekijk hier het programma van onze proefsessies op de BBB.

Lees verder
Waar ligt in Nederland de grenswaarde voor alcoholvrij bier?

Waar ligt in Nederland de grenswaarde voor alcoholvrij bier?

Quizvraag - Waar ligt in Nederland de grenswaarde voor alcoholvrij bier?

Lees verder
New England IPA – Een tropische verrassing!

New England IPA – Een tropische verrassing!

Met de zomer in aantocht kijken we vandaag naar dit biertype die sterk in populariteit is toegenomen.

Lees verder
Reinheitsgebot

Reinheitsgebot

Bij Duitse bieren hoor je vaak de term ‘Reinheitsgebot’ vallen. Wat is dat nou eigenlijk?

Lees verder
Back-to-Business biertraining

Back-to-Business biertraining

Binnenkort is het dan toch echt zo ver. Na een gedwongen winterslaap van maanden gaat de horeca weer open...

Lees verder
Weizen Wijs

Weizen Wijs

De typische troebeling in het Weizenbier vraagt om een speciaal schenkritueel. Voordat je de fles opent

Lees verder
Clubsandwich met kalkoen gaat goed samen met?

Clubsandwich met kalkoen gaat goed samen met?

Quizvraag - Clubsandwich met kalkoen gaat goed samen met? We geven je het antwoord op deze vraag!

Lees verder
Wat is kenmerkend voor een New England IPA (NEIPA)?

Wat is kenmerkend voor een New England IPA (NEIPA)?

Quizvraag - Wat is kenmerkend voor een New England IPA (NEIPA)?

Lees verder
Tijdens welke stap in het brouwproces gebeurt dryhopping

Tijdens welke stap in het brouwproces gebeurt dryhopping

Quizvraag - Tijdens welke stap in het brouwproces gebeurt dryhopping? We geven je het antwoord op deze vraag!

Lees verder
Wanneer is afschuimen niet echt noodzakelijk?

Wanneer is afschuimen niet echt noodzakelijk?

Quizvraag - Wanneer is afschuimen niet echt noodzakelijk? En wanneer dan dus juist wel?

Lees verder
De kracht van traditie: Rookbier

De kracht van traditie: Rookbier

De koude maanden van het jaar zijn bij uitstek de momenten dat we rokerige dingen eten: rookworst, rookvlees of

Lees verder
Wat is een reden om bier in een droog glas te schenken?

Wat is een reden om bier in een droog glas te schenken?

Quizvraag - Wat is een reden om bier in een droog glas te schenken? En waarom is dat zo?

Lees verder
Breaking: Een trappist minder – Achel verliest trappistenstatus

Breaking: Een trappist minder – Achel verliest trappistenstatus

Hoewel ze zich nog wel trappist mogen noemen, zal het ATP-logo binnenkort van hun etiketten verdwijnen

Lees verder
Welke smaken voegt een bourbonvat toe aan een houtgerijpt bier?

Welke smaken voegt een bourbonvat toe aan een houtgerijpt bier?

Quizvraag - Welke smaken voegt een bourbonvat toe aan een houtgerijpt bier? Lees deze blog voor het antwoord!

Lees verder
Dry january

Dry january

Ik zal het maar bekennen: bij mij heeft ‘dry january’ precies 66 uur en één kwartier geduurd. Toen heb ik een heerlijk

Lees verder
Welke drie ingrediënten zitten altijd in bier

Welke drie ingrediënten zitten altijd in bier

Quizvraag - Welke drie ingrediënten zitten altijd in bier? We geven je het antwoord op deze vraag!

Lees verder
Aanmeldingen voor online proeven met BierTalent weer geopend

Aanmeldingen voor online proeven met BierTalent weer geopend

Bierproeverij, training en bedrijfsborrel in 1

Lees verder
Quadrupel kun je goed combineren met?

Quadrupel kun je goed combineren met?

Quizvraag - Quadrupel kun je goed combineren met? We geven je het antwoord op deze vraag!

Lees verder
De bock zit weer in de maand!

De bock zit weer in de maand!

De traditie van herfstbock is overigens allesbehalve Nederlands. Ze is met Duitse brouwmeesters meegekomen, toen ze...

Lees verder
Een stout kun je goed combineren met?

Een stout kun je goed combineren met?

De quizvraag van vandaag: Een stout kun je goed combineren met? In deze blog lees je het antwoord!

Lees verder
Lesboekjes BierTalent nu los verkrijgbaar

Lesboekjes BierTalent nu los verkrijgbaar

Interactief lesmateriaal nu ook los te bestellen om thuis je BierTalent bij te spijkeren...

Lees verder
Waarom bevat bier alcohol?

Waarom bevat bier alcohol?

De quizvraag van vandaag: Waarom bevat bier alcohol? Wij geven je het antwoord!

Lees verder
Het oudste Belgische kloosterbier: Dubbel

Het oudste Belgische kloosterbier: Dubbel

Er gaan vele mythes en verhalen over dubbel. Feit blijft dat de eerste brouwerij die haar bier dubbel noemde...

Lees verder
Tripel: goddelijk trappistenbier?

Tripel: goddelijk trappistenbier?

Bijna honderd jaar, zo oud is het biertype tripel nog niet! In deze blog lees je meer over de roots van deze klassieker.

Lees verder
Witbier

Witbier

Witbier; fris en zomers. Maar het had niet veel gescheeld en dit bier had een stille dood gestorven...

Lees verder
Personeelsverloop horeca kost 1,4 miljard

Personeelsverloop horeca kost 1,4 miljard

Gisteren presenteerde ABN AMRO een onderzoek waaruit blijkt dat de horeca jaarlijks 1,4 miljard euro verliest aan...

Lees verder
‘Niet te zuipen’

‘Niet te zuipen’

Een onverwachte bierbeleving op het terras

Lees verder
Meer BierTalent op de horeca-werkvloer

Meer BierTalent op de horeca-werkvloer

De consument weet steeds vaker de weg naar een mooi glas speciaalbier te vinden, in de speciaalzaak, supermarkt...

Lees verder
Overal Biertalent

Overal Biertalent

Entree Magazine publiceerde als eerste over BierTalent. Lees hier het artikel!

Lees verder

Trainingen

Bekijk alle trainingen
Lente- & zomerbieren

Lente- & zomerbieren

Bekijk training
Klassieke & moderne biertypen

Klassieke & moderne biertypen

Bekijk training
Tappen & schenken

Tappen & schenken

Bekijk training
Bier aan tafel

Bier aan tafel

Bekijk training
Brouwproces

Brouwproces

Bekijk training
Herfst- & winterbieren

Herfst- & winterbieren

Bekijk training
Biertalent logo
  • Algemene voorwaarden
  • Privacybeleid
  • Over ons
© Copyright 2022
Website door Lemone Lemone logo