Een brede variatie in bier op de kaart is niet meer weg te denken uit de Nederlandse horeca, en gasten zijn steeds veeleisender. De bierbeleving in jouw zaak is bepalend voor hoe jouw zaak zich onderscheidt van de concurrentie.
Ben je horeca ondernemer of bedrijfsleider? Wil je op een effectieve manier het bierniveau in jouw bedrijf naar een hoger plan tillen? Of werk je in de horeca en wil je op een leuke en praktische manier meer leren over bier?

Meteen aanmelden

BierTalent biedt de oplossing!

  • BierTalent is onafhankelijk en legt de nadruk op praktijk- en gastgerichte bierkennis.
  • Aanmelden kan per les en de lessen zijn afzonderlijk van elkaar te volgen.
  • De lessen worden ondersteund door eigentijds lesmateriaal en oefeningen voor op de werkvloer.
  • Het lesmateriaal stimuleert kennis delen en samen verder leren.
  • De BierTalent Strippenkaart biedt voordeel en is dé manier om effectief met je team aan de slag te gaan.

Aanmelden per lesblok zorgt voor dynamiek in je team

BierTalent is een onafhankelijke opleiding in 6 lesblokken met een eigen thema.
Alle lessen worden gegeven door biersommeliers mét uitgebreide horeca ervaring.

Terugkerende elementen in elk lesblok zijn

  • Bier leren proeven en een goede smaakomschrijving geven
  • Kenmerken en verschillen van biertypen ontdekken
  • Ongedwongen en zelfverzekerd bieradvies geven
  • Praktische oefeningen en overdracht van het lesmateriaal op je team

Het unieke is dat de lessen afzonderlijk van elkaar zijn te volgen. De methode kun je zien als een menukaart; je hebt de keuze welke lesblokken passen bij jouw bedrijf.

Flexibel in te delen en geschikt voor elk niveau

In plaats van te investeren in een volledige opleiding voor één medewerker kies je dus hoe je jouw personeel verdeelt over de lesblokken. Er is dus geen vaste volgorde van lessen. Bij regelmatige deelname aan verschillende lessen ontstaat er een werkomgeving waar continu aandacht voor bier is.

Bijvoorbeeld:
Heb je nieuwe medewerkers voor het terrasseizoen? Dan stuur je deze naar de les ‘lente- & zomerbieren’
Je laat de medewerkers die je achter de bar wilt inwerken de les ‘tappen & schenken’ volgen.
En een fulltime medewerker kan elk lesblok volgen en zo zich ontwikkelen tot een echte bier-allrounder.

De BierTalent opleiding is geschikt voor elk horecabedrijf.

Interactief oefenen met collega’s

In de les ligt de nadruk op ‘proevend leren’. In de oefeningen staan praktijksituaties in de horeca centraal.  Diezelfde oefeningen zijn opgezet om binnen je eigen team te herhalen.

Bijvoorbeeld:
In de les Lente- en zomerbieren vergelijken we een een typisch witbier met een typische weizen. Deelnemers proeven het bier en leren over de verschillen en hoe je een smaakomschrijving kunt geven. Deze oefening herhaal je op de werkvloer met collega’s én met bieren uit je eigen assortiment.

De oefeningen uit het lesmateriaal stimuleren samenwerking en kennisuitwisseling binnen je team.

BierTalent Strippenkaart

BierTalent werkt het beste als je je hele team bij de lesmethode betrekt. De diverse lesblokken worden frequent (en naar gelang de vraag extra) ingepland. Zo kun je dus met regelmaat deelnemen aan een les.

Voor horecabedrijven werken we met BierTalent Strippenkaarten. Een strippenkaart bestaat uit 10 talentcodes. Elke code staat voor een deelname van 1 medewerker. Die talentcodes verdeel je onder je medewerkers.

Met de code kun je je aanmelden voor een les. Na aanmelding ontvang je een voorproefje van het lesmateriaal en tips om je optimaal voor te kunnen bereiden.

Medewerkers motiveren en belonen

Talentcodes zijn heel geschikt om cadeau te doen als bedankje voor extra inzet!

Aantrekkelijk voordeel

De strippenkaart vertegenwoordigt 10 deelnames, terwijl je betaalt voor maar 9 deelnames.

BierTalent bij jou in de buurt?

BierTalent is er voor de hele Nederlandse horeca. Het huidige aanbod van lessen vind je in de Agenda. Staat jouw stad er niet bij? Laat ons via een mail weten dat je interesse hebt, dan gaan we samen de mogelijkheden bekijken.

Ik meld mijn zaak aan!