Ontdek wat BierTalent voor jou kan doen

Ben je horeca ondernemer of bedrijfsleider? Wil je op een effectieve manier het bierniveau in jouw bedrijf naar een hoger plan tillen? Wil je op een leuke en praktische manier meer leren over bier? Lees dan verder.

Tevreden gasten

Bierdrinken kun je overal. Gasten komen naar jouw bedrijf voor die unieke sfeer, dat bijzondere bier, om verrast te worden en zich thuis te voelen. BierTalent traint je medewerkers zodat ze jouw gasten die beleving bieden waar ze naar op zoek zijn.

Betrokken medewerkers

Investeren in je medewerkers is als een mes dat aan twee kanten snijdt. Met kennis en kunde vergroot je de sfeer op de werkvloer. Bovendien weten medewerkers zich gewaardeerd als je in hun loopbaan investeert. Het resultaat? Betrokken medewerkers en uiteindelijk meer omzet.

Meteen aanmelden

Nadruk op bierkennis die je op de werkvloer gebruikt

Je hebt weinig aan bierkennis die je niet in de praktijk gebruikt. Daarom werken wij bierspecialisten mét jarenlange horeca-ervaring. In de trainingen doe je relevante bierkennis op, voor je personeel en je gasten!

Flexibel en geschikt voor elke zaak

Geen enkel horecabedrijf is hetzelfde, en daarom zijn onze trainingen afzonderlijk van elkaar te volgen. Afhankelijk van je bedrijfsformule, je team, het seizoen en je budget, je kiest zelf welke trainingen je volgt. Daarom past BierTalent in elk horecabedrijf waar bier een rol speelt. BierTalent is bovendien onafhankelijk en niet verbonden aan een merk of brouwerij.

Aanmelden per training – keuze uit 6 thema’s

Investeren in een volledige opleiding voor één medewerker is niet altijd rendabel. Onze methode geeft je de vrijheid om zelf te bepalen wat je wilt verbeteren. BierTalent biedt 6 trainingen met een eigen thema. Al je medewerkers kunnen los van elkaar trainingen volgen. Er is geen vaste volgorde of verplichting om alle trainingen te volgen.

biertalent lessen cirkel

Bijvoorbeeld:

Heb je nieuwe medewerkers voor het terrasseizoen? Dan doen deze de training ‘Lente- & zomerbieren’. Ze komen terug met kennis over de meest populaire bieren in dit seizoen en leren hoe ze beter bieradvies kunnen geven.

Meer rendement uit tapbier en een betere bierbehandeling? De medewerkers achter de bar doen de training ‘Tappen & schenken’ en leren meer over werken met bier, glaswerk en taptechniek. Een fulltime medewerker kan alle trainingen volgen en zo zich ontwikkelen tot een echte bier-allrounder.

Trouwens, alles wat je leert met BierTalent sluit aan op de StiBON Bieropleidingen (de opleiding tot bierambassadeur en biersommelier).

Wat het kost

BierTalent werkt optimaal als je je hele team erbij betrekt. Met medewerkers die geregeld een training volgen creeër je een werkomgeving waarin continu aandacht voor bier is.

BierTalent Strippenkaarten; voordelig én praktisch

Omdat we het ondernemers graag makkelijk maken werken we met de BierTalent Strippenkaarten. De strippenkaart vertegenwoordigt 10 training, maar je betaalt 9 trainingen . Met de toegangscodes van de strippenkaart melden je medewerkers zich aan voor een training. Hierna ontvangen ze een voorproefje van het lesmateriaal en tips om zich optimaal voor te bereiden.

De prijs van een losse training is € 70,- (excl. BTW). Een strippenkaart voor 10 training kost € 630,- (excl. BTW).

Medewerkers motiveren en belonen

Deelname aan een BierTalent training is een originele beloning voor je team. Geef een training cadeau als blijk van waardering voor de extra inzet of als bedankje met de feestdagen!


‘Ik heb meer plezier in mijn werk als ik kennis heb van wat ik verkoop.’
– Jente, Eetcafé The Cottage, Amsterdam


Ja, ik meld me aan

Wat je hier voor terugkrijgt

In de trainingen van BierTalent steek je van alles op over bier. Elke training behandelt een specifiek thema. Onze trainers zijn bierspecialisten mét een horeca-achtergrond. Zij weten hoe je in de praktijk aan het werk gaat met die kennis! Bovendien leer je van de ervaring van anderen omdat je ook met personeel van andere bedrijven in de training zit.

Wat we in elke training behandelen:

 • Een training duurt 2,5 uur
 • Bier leren proeven en een pakkende smaakomschrijving geven
 • Achtergrond en smaak van de meest gedronken soorten bier
 • Kennis van de bierkaart, weten wat je verkoopt
 • Bieradvies geven, met meer zelfvertrouwen en lol werken met bier
 • Kennis uitwisselen met je collega’s

Per training een waardevol lesboek

In ons lesmateriaal staat waardevolle achtergrondinfo. Tijdens de training leer je ook hoe die info deelt met collega’s. Per training behandelen we diverse overzichtelijk uitgewerkte, oefeningen. Die zijn zo opgezet dat je ze makkelijk met collega’s kunt herhalen. Op die manier profiteert je hele team. BierTalent stimuleert samenwerking, kennisuitwisseling en teamspirit.

Een voorbeeld van zo’n oefening?

 • In de training ‘Lente- en zomerbieren’ vergelijken we twee bekende bieren; een witbier en een weizen
 • Deelnemers proeven deze bieren en leren meer over de biertypen
 • Daarnaast leer je een goede smaakomschrijving te geven en advies geven over deze bieren
 • De oefening herhaal je op de werkvloer, maar dan met bieren uit je eigen assortiment

‘Vakmanschap bestaat altijd uit een combinatie van kunde én kennis. BierTalent brengt kennis over op een praktijkgerichte manier waardoor het nooit saai wordt en je er direct mee aan de slag kan!’
– Wouter Verkerk, gastvrijheidsexpert


Doe ook mee

Alles op een rijtje

 • BierTalent stimuleert gasttevredenheid, teamspirit en uiteindelijk je omzet
 • BierTalent levert kennis en vaardigheden die direct in de praktijk te gebruiken zijn
 • BierTalent is flexibel: je kunt het programma aanpassen op je eigen bedrijf
 • BierTalent is aantrekkelijk geprijsd

BierTalent in jouw bedrijf?

Meld je dan hieronder aan voor een strippenkaart. Als je het formulier hebt ingevuld nemen we contact met je op. Je ontvangt direct 10 Talentcodes voor de trainingen en aanvullende info om BierTalent succesvol te implementeren in je bedrijf. Betaling kan via iDeal of op factuur.

Het huidige aanbod van trainingen staat in de Agenda. Staat jouw stad er niet bij? Laat ons met een mailtje weten dat je interesse hebt, dan gaan we samen de mogelijkheden bekijken.

Ja, ik meld me aan!