Heb jij al een BierTalent in huis?

Een brede variatie in bier op de kaart is niet meer weg te denken uit de Nederlandse horeca. Gasten zijn de laatste jaren steeds veeleisender geworden. De bierbeleving in je horecabedrijf is belangrijker dan ooit. Hoe jouw zaak zich onderscheidt van de concurrentie wordt grotendeels bepaald door het bierniveau in je bedrijf.

Vakkundig personeel speelt daarin een sleutelrol. Medewerkers op de vloer en achter de bar zijn het gezicht van je zaak. Hoe zij werken met bier, bier schenken en passend bieradvies kunnen geven is allesbepalend voor de gasttevredenheid. Medewerkers zelf willen ook niet meer aan hun lot worden overgelaten. Aandacht voor training en opleiding stimuleert teamspirit en zelfvertrouwen. Gemotiveerd personeel dat de mogelijkheden krijgt om te leren en groeien voelt zich verbonden aan je bedrijf en is daarom van grote waarde.

Meteen aanmelden

Ontdek wat BierTalent voor jou kan doen

Ben je horeca ondernemer of bedrijfsleider? Wil je op een effectieve manier het bierniveau in jouw bedrijf naar een hoger plan tillen? Wil je op een leuke en praktische manier meer leren over bier? Lees dan verder.

Nadruk op bierkennis die je op de werkvloer gebruikt

Je hebt weinig aan bierkennis die je niet in de praktijk gebruikt. Daarom worden de lessen gegeven door bierspecialisten mét jarenlange horeca-ervaring. In de lessen leer je hoe je in de horeca werkt met bier. Relevante bierkennis dus, voor je personeel en je gasten!

Flexibel en geschikt voor elke zaak

Geen enkel horecabedrijf is hetzelfde, en daarom zijn onze lessen afzonderlijk van elkaar te volgen. Afhankelijk van je bedrijfsformule, je team, het seizoen en je budget, je kiest zelf welke lessen je volgt. Daarom past BierTalent in elk horecabedrijf waar bier een rol speelt. BierTalent is bovendien onafhankelijk en niet verbonden aan een merk of brouwerij. 

Aanmelden per lesblok – keuze uit 6 lessen

Investeren in een volledige opleiding voor één medewerker is niet altijd rendabel. Onze lesmethode geeft je de vrijheid om zelf te bepalen wat je wilt verbeteren. BierTalent biedt 6 lessen met een eigen thema. Al je medewerkers kunnen los van elkaar lessen volgen. Er is geen vaste volgorde of verplichting om alle lessen te volgen.

biertalent lessen cirkel

Bijvoorbeeld:

Heb je nieuwe medewerkers voor het terrasseizoen? Dan volgen deze de les ‘Lente- & zomerbieren’. Ze komen terug met kennis over de meest populaire bieren in dit seizoen en leren hoe ze beter bieradvies kunnen geven.

Meer rendement uit tapbier en een betere bierbehandeling? De medewerkers achter de bar volgen de les ‘Tappen & schenken’ en leren meer over werken met bier, glaswerk en taptechniek. Een fulltime medewerker kan elk lesblok volgen en zo zich ontwikkelen tot een echte bier-allrounder.

Trouwens, alles wat je leert met BierTalent sluit aan op de StiBON Bieropleidingen (de opleiding tot bierambassadeur en biersommelier).

Wat het kost

BierTalent werkt optimaal als je je hele team erbij betrekt. Met medewerkers die geregeld een les volgen creeër je een werkomgeving waarin continu aandacht voor bier is.

BierTalent Strippenkaarten; voordelig én praktisch

Omdat we het ondernemers graag makkelijk maken werken we met de BierTalent Strippenkaarten. De strippenkaart vertegenwoordigt 10 lessen, terwijl je betaalt voor maar 9 lessen. Met de toegangscodes van de strippenkaart melden je medewerkers zich aan voor een les. Hierna ontvangen ze een voorproefje van het lesmateriaal en tips om zich optimaal voor te bereiden op hun les.

De prijs van een losse les is € 70,- (excl. BTW). Een strippenkaart voor 10 lessen kost € 630,- (excl. BTW).

Medewerkers motiveren en belonen

Deelname aan een BierTalent les is een originele beloning voor je team. Bijvoorbeeld als blijk van waardering voor de extra inzet of als cadeau met de feestdagen!


‘Ik heb meer plezier in mijn werk als ik kennis heb van wat ik verkoop.’
– Jente, Eetcafé The Cottage, Amsterdam


Ja, ik meld me aan

Wat je hier voor terugkrijgt

In de lessen van BierTalent steek je van alles op over bier. Elke les heeft een ander onderwerp dat centraal staat. Onze docenten zijn bierspecialisten mét een horeca-achtergrond. Zij weten hoe je in de praktijk aan het werk gaat met die kennis! Bovendien leer je van de ervaring van anderen omdat je ook met personeel van andere bedrijven in de les zit.

Wat we in elke les behandelen:

 • Een les duurt 2,5 uur
 • Bier leren proeven en een pakkende smaakomschrijving geven
 • Achtergrond en smaak van de meest gedronken soorten bier
 • Kennis van de bierkaart, weten wat je verkoopt
 • Bieradvies geven, met meer zelfvertrouwen en lol werken met bier
 • Kennis uitwisselen met je collega’s

Per les een waardevol lesboek

In ons lesmateriaal staat waardevolle achtergrondinfo. Tijdens de les leer je hoe je het beste die info deelt met collega’s. Per les behandelen we diverse, overzichtelijk uitgewerkte, oefeningen. Die zijn zo opgezet dat je ze makkelijk met collega’s kunt herhalen. Op die manier profiteert je hele team. BierTalent stimuleert samenwerking, kennisuitwisseling en teamspirit.

Een voorbeeld van zo’n oefening?

 • In de les ‘Lente- en zomerbieren’ vergelijken we twee bekende bieren; een witbier en een weizen
 • Deelnemers proeven deze bieren en leren meer over de biertypen
 • Daarnaast leer je een goede smaakomschrijving te geven en advies geven over deze bieren
 • De oefening herhaal je op de werkvloer, maar dan met bieren uit je eigen assortiment

‘Vakmanschap bestaat altijd uit een combinatie van kunde én kennis. BierTalent brengt kennis over op een praktijkgerichte manier waardoor het nooit saai wordt en je er direct mee aan de slag kan!’
– Wouter Verkerk, gastvrijheidsexpert


Doe ook mee

Alles op een rijtje

 • BierTalent is flexibel omdat je kunt kiezen welke lessen passen bij je bedrijf en team
 • De lesmethode levert bierkennis waar je op de werkvloer wat aan hebt
 • De lessen worden ondersteund door eigentijds lesmateriaal
 • Aantrekkijk prijsplan; met een strippenkaart krijg je korting op deelname aan de lessen
 • BierTalent stimuleert gasttevredenheid, teamspirit én bieromzet

BierTalent in jouw bedrijf?

Meld je dan hieronder aan voor een strippenkaart. Als je het formulier hebt ingevuld nemen we contact met je op. Je ontvangt direct 10 Talentcodes voor de lessen en aanvullende info om BierTalent succesvol te implementeren in je bedrijf. Betaling kan via iDeal of op factuur.

Op dit moment zijn we actief in 5 steden! Het huidige aanbod van lessen vind je in de Agenda. Staat jouw stad er niet bij? Laat ons met een mailtje weten dat je interesse hebt, dan gaan we samen de mogelijkheden bekijken.

Ja, ik meld me aan!