Op veler verzoek zijn vanaf vandaag de super instructieve lesboekjes van BierTalent ook los te bestellen. ‘We hebben veel positieve reacties gekregen op ons lesmateriaal, op zowel de inhoud als de vormgeving’, aldus Pepijn van der Waa, één van de oprichters van BierTalent. ‘De lesboekjes staan vol met waardevolle bierkennis voor horecamedewerkers en zijn een belangrijk onderdeel van ons lesprogramma. Van verschillende kanten kwam de vraag of deze niet ook los te bestellen zijn. Daar geven we nu gehoor aan.’
In totaal zijn er zes verschillende lesboekjes, die BierTalent aanbiedt voor € 19,95 per stuk. Wie de hele set in een keer koopt betaalt maar € 99,95. De thema’s van de boekjes komen overeen met de lessen die BierTalent aanbiedt:
- Lente- en zomerbieren
- Bier aan tafel
- Klassieke en moderne biertypen
- Tappen en schenken
- Brouwproces
- Herfst- en winterbieren
Bierkennis bijspijkeren
Medeoprichter Henri Reuchlin: ‘Voor training is er nu lang niet altijd tijd en ruimte omdat de horeca vooral het hoofd boven water moet zien te houden. Maar kennis vergroten en opleiden is juist in deze tijd misschien nog wel belangrijker dan ooit. Ook daarom is ons lesmateriaal nu los van de opleiding te koop.’
Initiatiefnemer Bas Schampers vult aan: ‘Gasten zijn kritischer en op elk horecabezoek ligt een vergrootglas. Bedrijven die nu extra inspanning leveren om hun gasten in de watten te leggen trekken uiteindelijk aan het langste eind. Wij willen met BierTalent die ondernemers en teams helpen om het bierniveau in hun bedrijf naar een hoger niveau te tillen. Met de boekjes kun je op een leuke manier je bierkennis bijspijkeren. Bovendien is het een mooie opwarmer voor onze lessen die in het voorjaar weer van start gaan.’
Items die in de boekjes terugkomen zijn:
- Overzichtelijke factsheets: Ieder relevant biertype wordt duidelijk uitgelicht met praktische informatie over de eigenschappen van het bier, gecombineerd met achtergrondverhalen, gerelateerde biertypen & bier-spijs combinaties.
- Leren proeven: Praktische oefeningen om beter te leren proeven en bijvoorbeeld écht het verschil tussen verwante biertypen te leren kennen
- Kennisquiz: Een uitdagende manier om jouw kennis met die van collega’s te vergelijken.
- Kennis in de praktijk: Tips en oefeningen waarmee je biervaardigheden verder ontwikkelt. Vertaal de opgedane kennis naar de werkvloer en een beter bieradvies voor je gasten.