Brouwproces

Brouwproces


De training Brouwproces draait uiteraard om alles wat met bierbrouwen te maken heeft. Met welke vier ingrediënten wordt bier gebrouwen en hoe kan het dat er zoveel verschillende smaken in bier te vinden zijn? Hoe meer je weet, hoe beter je proeft Door te kijken, te ruiken en te proeven van bier… Lees meer

De training Brouwproces draait uiteraard om alles wat met bierbrouwen te maken heeft. Met welke vier ingrediënten wordt bier gebrouwen en hoe kan het dat er zoveel verschillende smaken in bier te vinden zijn?

Hoe meer je weet, hoe beter je proeft

Door te kijken, te ruiken en te proeven van bier, komen we erachter waar al die verschillende soorten bier vandaan komen. We behandelen het brouwproces en de ingrediënten die hierbij komen kijken. Je leert de kenmerken van bier beter kennen en kunt plaatsen waarom bier smaakt zoals het smaakt. Ook leer je beter proeven en is het waardevol om te weten wat er nou in een brouwerij gebeurt. Als je deze kennis combineert wordt het een stuk makkelijker om de verschillen tussen het bier op je kaart te benoemen, waardoor je beter advies aan je gasten kunt geven.

In deze training:

  • Hoe krijgt bier zijn kleur, geur en smaak?
  • De verschillende stappen van het brouwproces
  • De belangrijkste smaken in bier herkennen
  • Leuke en praktische oefeningen met collega’s
  • De training duurt 2,5 uur
  • Inclusief BierTalent lesboekje ‘Brouwproces’ t.w.v. €22,50
Pagina's van het lesboekje

Inkijkexemplaar

Lesboekje

Bij elk lesblok van BierTalent ontvang je een lesboek. Het lesboek is een essentieel naslagwerk waarin je achtergrondinformatie en oefeningen vindt om jezelf verder te ontwikkelen. Als je je aanmeldt voor de les ontvang je van ons het eerste deel van het lesboek. Zo kan je je alvast voorbereiden op de les. Hier vindt je alvast een ‘sneak preview’!

Download

Meer over Bier!

Jij krijgt toch ook geen genoeg van bier? Bij BierTalent draait alles om het delen van kennis en vaardigheden. Omdat we vinden dat je nooit bent uitgeleerd, blijven we je ook online op de hoogte houden. Check onze laatste blogs. Je vindt hier leuke achtergrondverhalen, handige biertips en niet te missen updates over BierTalent.

Naar alle berichten