Bas Schampers

Bas Schampers • Biersommelier

Op onze Instagram en Facebook delen we met regelmaat informatieve quizvragen over diverse thema’s. Quizvragen die inzicht geven over bier, je beter advies laten geven aan gasten of die resulteren in leuke feitjes en weetjes.

In deze blog geven we je antwoord op de vraag:

Quizvraag - Quadrupel kun je goed combineren met - BierTalent

Een lastige vraag! Waar je als eerste op let als je een bier wilt combineren bij iets te eten is intensiteit. Een Quadrupel is een heftig, karaktervol bier met een hoge intensiteit (zie de samenvattende factsheet hieronder). Fruits de Mer en gepocheerde zalm zullen qua smaak vrijwel volledig in het niet vallen bij dit bier. De stroopwafel komt qua ‘smaakhaakjes’, zoals wij bij elkaar passende smaken noemen, goed in de buurt, maar ook deze zal qua intensiteit van smaak wat in het teniet vallen. Hoewel het zeker niet vervelend zal zijn om stroopwafel te eten bij een mooie quadrupel, kiezen wij als beste antwoord voor de oude kaas. Helemaal als je bij deze oude kaas wat gedroogde vijgjes serveert en een dotje bierstroop. Op deze manier zorgt de krachtige intense, ziltige smaak van de oude kaas voor een versterking van het karakter van het bier. De zoetheid uit de vijgjes en bierstroop combineren geweldig met het zoete karakter van de quadrupel.

Heb je altijd al meer willen leren over het combineren van bieren met spijs? Volg dan de training ‘Bier aan Tafel’ en we leren je alle basis technieken om een ideale combinatie te maken en je gasten hierin te kunnen adviseren.

Zoek een les ‘Bier aan tafel’ bij jou in de buurt!

Volg ons op Instagram en Facebook om met regelmaat nieuwe quizvragen te krijgen!

Samenvatting Factsheet Quadrupel BierTalent