Bas Schampers

Bas Schampers • Biersommelier

Op onze Instagram en Facebook delen we met regelmaat informatieve quizvragen over diverse thema’s. Quizvragen die inzicht geven over bier, je beter advies laten geven aan gasten of die resulteren in leuke feitjes en weetjes.

In deze blog geven we je antwoord op de vraag:

Quizvraag - Je loopt naar een tafel met een vol dienblad-In welke volgorde serveer je de dranken - BierTalent

Proeven doe je niet alleen met je smaakpapillen, dat doe je met al je zintuigen. Het oog wil ook wat! Als gast krijg je echte veel zin in een perfect getapt glas bier, of een heerlijke dampende glühwijn!

Bier heeft een kwetsbare schuimkraag, deze wil je perfect voor de gast serveren en deze serveer je dan ook als eerste! Visueel veranderen de andere dranken niet, dus daarna serveer je eerst de warme en dan de koude dranken.

Misschien nog wel belangrijker is de taptechniek achter de bar. Enkel een perfect getapt bier, overleefd de reis naar de gast. Je bier tap je dus altijd pas vlak voordat je daadwerkelijk gaat lopen, dus wanneer de rest van je dienblad al klaar staat. Vergeet bij het bier niet ook het juiste bierviltje te gebruiken om het plaatje compleet te maken!

Meer leren over bier? Volg een van de lessen bier BierTalent bij jou in de buurt: Kijk snel op de agenda van de volgende steden:

BREDA

Amsterdam

rotterdam

Maastricht

Je kunt ook thuis leren verder leren over bier. We hebben zes verschillende lesboekjes met verschillende thema’s!

Koop een lesboekje

Volg ons op Instagram en Facebook om met regelmaat nieuwe quizvragen te krijgen!