Bas Schampers

Bas Schampers • Biersommelier

Op onze Instagram en Facebook delen we met regelmaat informatieve quizvragen over diverse thema’s. Quizvragen die inzicht geven over bier, je beter advies laten geven aan gasten of die resulteren in leuke feitjes en weetjes.

In deze blog geven we je antwoord op de vraag:

Quizvraag - Tijdens welke stap in het brouwproces gebeurt dryhopping - BierTalent

Bij dryhopping zorg je ervoor dat de hop geen warmte krijgt, waardoor aroma’s nog beter tot hun recht komen. Dryhopping vindt dus plaats ná het kookproces, maar kan op verschillende momenten worden toegepast. Direct na het terugkoelen, rondom de vergisting maar ook nog tijdens het lageren van het bier. Pasteuriseren gebeurt als het bier al in de verpakking zit, dan kun je geen dryhopping meer toepassen. Antwoord C is dus het enige goede antwoord.

Wil je meer weten over dry-hopping en al het andere rondom het brouwproces? Vanaf maart/april hervatten we ons programma weer en staan er weer nieuwe trainingen door heel Nederland gepland.

volg een training ‘Brouwproces’ bij jou in de buurt!

Je kunt ook thuis leren over het brouwproces en leren over termen zoals maischen, dryhoppen en al het andere wat je kunt leren over het brouwproces. Zo kun je jouw gasten altijd van passend advies voorzien!

Koop het boekje brouwproces!

Volg ons op Instagram en Facebook om met regelmaat nieuwe quizvragen te krijgen!