Bas Schampers

Bas Schampers • Biersommelier

Op onze Instagram en Facebook delen we met regelmaat informatieve quizvragen over diverse thema’s. Quizvragen die inzicht geven over bier, je beter advies laten geven aan gasten of die resulteren in leuke feitjes en weetjes.

In deze blog geven we je antwoord op de vraag:

Quizvraag - Clubsandwich met kalkoen gaat goed samen met - BierTalent

Hoewel een deel natuurlijk afhangt van wat je allemaal op jouw clubsandwich doet, zouden wij kiezen voor een mooi glas, perfect getapt pils bij een klassieke clubsandwich. Een quadrupel is veel te zwaar en complex, waardoor je waarschijnlijk nog maar weinig van je clubsandwich proeft. Het lichte moutkarakter van een pils matcht goed met getoaste brood van je sandwich, terwijl alle andere smaken mooi overeind blijven. Het vette van de mayonaise of bacon wordt afgebroken door de koolzuur van het pils waardoor je alles nog beter proeft. Een gemiddelde radler is te zurig en te zoet om goed te matchen bij een clubsandwich. Bij een radler zouden we eerder een heerlijke sorbet serveren als je deze zomer weer zit te genieten op een terrasje in de zon.

Heb je altijd al meer willen leren over het combineren van bieren met spijs? Volg dan de training ‘Bier aan Tafel’ en we leren je alle basis technieken om een ideale combinatie te maken en je gasten hierin te kunnen adviseren.

Zoek een les ‘Bier aan tafel’ bij jou in de buurt!

Je kunt ook thuis leren over het combineren van bier met iets te eten. Hiervoor koop je het lesboekje ‘Bier aan Tafel’.

Koop een lesboekje

Volg ons op Instagram en Facebook om met regelmaat nieuwe quizvragen te krijgen!

Samenvatting Factsheet Pils BierTalent