Bas Schampers

Bas Schampers • Biersommelier

Al lange tijd zijn de initiatiefnemers achter BierTalent actief in de bierige horeca. Pepijn van der Waa en Bas Schampers houden zich al jaren bezig met het trainen en coachen van medewerkers op het gebied van bier en gastvrijheid. Henri Reuchlin is het kloppende hart achter de StiBON Bieropleidingen , waarmee hij al menig horecamedewerker heeft opgeleid tot bierambassadeur of biersommelier.

Steeds meer speciale bieren in het glas

De consument weet steeds vaker de weg naar een mooi glas speciaalbier te vinden, in de speciaalzaak, supermarkt, maar juist ook in de horeca. Maar met de huidige groei aan kleine en grotere nieuwe brouwerijen, ziet deze gast soms door de bomen het bos niet meer. De gast zoekt. Naar kennis, naar goed advies en naar een rake suggestie voor het volgende bier dat hij zal proeven. Hoe hard Henri, omgeven door veel bevlogen bier-professionals ook zijn best doet, er ontstond een gat tussen wat StiBON aanbiedt met haar toonaangevende opleiding en de vraag vanuit de horeca-ondernemer om een vertaalslag naar de werkvloer. Daar wisten Pepijn & Bas wel iets op, want zij zagen nog een andere uitdaging.

Biercafe

Gebrek aan goede en gemotiveerde medewerkers

De Nederlandse horeca groeit jaarlijks. Buitenproportioneel als je het vergelijkt met andere groeicijfers als koopkracht. Dit betekent dat we met z’n allen steeds vaker en gemakkelijker de weg vinden naar de toog. Waar een steeds diverser aanbod aan bieren geschonken wordt. Aan de andere kant van de bar, heeft de ondernemer het moeilijk om gedegen, geschoolde en gemotiveerde medewerkers te vinden. Jammer, want de gast wil júist iets anders dan pak ‘m beet 10 jaar geleden. Toen kwam de gast voor iets wat hij thuis niet kon krijgen, nu komt de gast voor een ervaring, voor kennis en vakmanschap van de medewerker.

StiBON BierTalent

Dat gat dat is ontstaan, dat wordt nu gedicht door BierTalent, met trotse ondersteuning van StiBON. Een bieropleiding, specifiek gericht op de medewerker die in direct contact staat met de gast. De medewerker die door de juiste basiskennis over bier, de gast kan verrassen met een passend advies. Die de gast weet aan te voelen en hem of haar uitdaagt om dat heerlijke volgende bier te proberen. Een bieropleiding die de medewerker net dat beetje extra zelfvertrouwen geeft om iets extra’s te vertellen en te zorgen dat deze begrijpt wat het verschil is tussen een witbier en een weizen.

Gespreide kennis in je team

In plaats van te investeren in één medewerker door deze naar een relevante bieropleiding te sturen, is elke les bij Biertalent afzonderlijk te volgen en kan je als ondernemer steeds andere medewerkers een les laten volgen.
Heb je nieuwe medewerkers voor het terrasseizoen? Dan stuur je deze naar de les ‘lente- & zomerbieren’ of je laat de medewerkers die je achter de bar wilt inwerken de les ‘’tappen & schenken’ volgen. De thema’s van de lessen zijn:

  • Lente – & zomerbieren
  • Herfst- & winterbieren
  • Brouwproces
  • Moderne en klassieke bierstijlen
  • Bier & spijs
  • Tappen & schenken

Alle lessen worden gegeven door een horeca-ervaren biersommelier en er wordt met fysieke lesboekjes gewerkt. Alle kennis die we overdragen is toepasbaar in en gericht op de horeca. Het gastcontact en het geven van advies zal veel aan bod komen. Tevens wordt alle informatie zo aangereikt, dat deze ook binnen het horecabedrijf goed overdraagbaar is, zo hoef je niet het gehele team een les te laten volgen, maar een gedeelte.

Meld je zaak aan