Bas Schampers

Bas Schampers • Biersommelier

Op onze Instagram en Facebook delen we met regelmaat informatieve quizvragen over diverse thema’s. Quizvragen die inzicht geven over bier, je beter advies laten geven aan gasten of die resulteren in leuke feitjes en weetjes.

In deze blog geven we je antwoord op de vraag:

Quizvraag - Wat is een reden om bier in een droog glas in te schenken - BierTalent

Pils tap je altijd in een gespoeld, nat glas. Door het glas te spoelen maken we het niet alleen schoon, maar we koelen het ook en we zorgen dat het nat is als we starten met tappen. Doordat het glas nat is, kunnen we tijdens het tappen de schuimkraag goed controleren.

Bij het schenken van sommige biertypen is het beter om een droog glas te gebruiken. Het bier schuimt beter en tevens blijf het schuim beter aan het glas plakken, waardoor het langer en steviger op je bier zal blijven staan. Dit geldt voornamelijk voor bieren met een hoger alcoholpercentage. Bij deze bieren is het ook niet zo van belang dat je glas goed koel is. Uiteraard moet je er altijd voor zorgen dat een glas goed ‘bierschoon’ is. Bierschoon is schoner dan schoon!

Wil jij altijd het perfecte bier kunnen tappen, of het nou een pilsje is of een ander biertype? Wil jij het ook perfect kunnen uitschenken?

volg een training ’tappen & schenken’ bij jou in de buurt!

Je kunt ook thuis leren over de perfecte schenktechniek, de ideale schenktemperatuur en al het andere dat komt kijken bij een perfect geschonken glas bier.

Koop het boekje ’tappen & schenken’

Volg ons op Instagram en Facebook om met regelmaat nieuwe quizvragen te krijgen!