Tijdens het WK in München heeft Léon de wereldtitel behaald!
Om krachtig door te groeien zijn we opzoek naar salesmanagers!
Welk bier serveer je het koudst, en welke juist iets warmer? De juiste volgorde verrast je misschien…
Zo zet je Nederlandse bieren extra sterk in de kijker tijdens de Week van het Nederlandse Bier.
Hospitality draait om beleving: Hoe medewerkers bier serveren, beïnvloedt wat je gast wil besteden.
Een persoonlijk gesprek met oprichter Bas Schampers over het ontstaan van BierTalent.
Quizvraag - Waar ligt in Nederland de grenswaarde voor alcoholvrij bier?
De feestdagen staan weer bijna voor de deur, en dat betekent tijd voor heerlijke bier- en spijscombinaties.
Quizvraag - Welke drie ingrediënten zitten altijd in bier? We geven je het antwoord op deze vraag!
Quizvraag - Wat is een reden om bier in een droog glas te schenken? En waarom is dat zo?
Quizvraag - Quadrupel kun je goed combineren met? We geven je het antwoord op deze vraag!
'Doe mij een bolleke!' Er zijn maar weinig bieren waar het glas wordt benoemd bij het bestellen!
Rosa stelt zich in deze blog voor en deelt haar enthousiasme over haar afstudeerstage bij BierTalent!
Bijna honderd jaar, zo oud is het biertype tripel nog niet! In deze blog lees je meer over de roots van deze klassieker.
Bij Duitse bieren hoor je vaak de term ‘Reinheitsgebot’ vallen. Wat is dat nou eigenlijk?
Quizvraag - Clubsandwich met kalkoen gaat goed samen met? We geven je het antwoord op deze vraag!
Quizvraag: Je ziet ze steeds meer: Sours. Maar waar komt de zure smaak van een sour nou eigenlijk vandaan?
Witbier; fris en zomers. Maar het had niet veel gescheeld en dit bier had een stille dood gestorven...
Met de zomer in aantocht kijken we vandaag naar dit biertype die sterk in populariteit is toegenomen.
De typische troebeling in het Weizenbier vraagt om een speciaal schenkritueel. Voordat je de fles opent
De traditie van lentebieren gaat terug naar de tijd dat de brouwer nog weinig hulpmiddelen
Er gaan vele mythes en verhalen over dubbel. Feit blijft dat de eerste brouwerij die haar bier dubbel noemde...
De quizvraag van vandaag: Een stout kun je goed combineren met? In deze blog lees je het antwoord!
Normaal gesproken gebruiken wij voor een biertype geen hoofdletter, maar quadrupel staat in kop wel met een hoofdletter
Is winterbier een biertype, of zijn sommige biertypen winters bier?
Wat is een blond eigenlijk? Heel veel bieren zijn blond, van pils tot tripel en IPA. Toch is blond een echt biertype.
Bockbier; Nederlandse traditie met Duitse roots?
Léon deed mee aan het WK-biersommelier in München. Imperial Stout was zijn finale-bier, je leest er alles over...
Eisbock: Het extra zware en volmondige bier past bij de kou van de wintermaanden.
Quizvraag - Bij welk bier schenk je het bezinksel in de fles altijd mee?
Quizvraag - Waarom heeft bier eigenlijk zo'n mooie schuimkraag?
Bekijk hier het programma van onze proefsessies op de BBB.
Binnenkort is het dan toch echt zo ver. Na een gedwongen winterslaap van maanden gaat de horeca weer open...
Quizvraag - Tijdens welke stap in het brouwproces gebeurt dryhopping? We geven je het antwoord op deze vraag!
Quizvraag - Wanneer is afschuimen niet echt noodzakelijk? En wanneer dan dus juist wel?
De koude maanden van het jaar zijn bij uitstek de momenten dat we rokerige dingen eten: rookworst, rookvlees of
Hoewel ze zich nog wel trappist mogen noemen, zal het ATP-logo binnenkort van hun etiketten verdwijnen
Quizvraag - Welke smaken voegt een bourbonvat toe aan een houtgerijpt bier? Lees deze blog voor het antwoord!
Ik zal het maar bekennen: bij mij heeft ‘dry january’ precies 66 uur en één kwartier geduurd. Toen heb ik een heerlijk
Bierproeverij, training en bedrijfsborrel in 1
De traditie van herfstbock is overigens allesbehalve Nederlands. Ze is met Duitse brouwmeesters meegekomen, toen ze...
Interactief lesmateriaal nu ook los te bestellen om thuis je BierTalent bij te spijkeren...
De quizvraag van vandaag: Waarom bevat bier alcohol? Wij geven je het antwoord!
Gisteren presenteerde ABN AMRO een onderzoek waaruit blijkt dat de horeca jaarlijks 1,4 miljard euro verliest aan...
Een onverwachte bierbeleving op het terras
De consument weet steeds vaker de weg naar een mooi glas speciaalbier te vinden, in de speciaalzaak, supermarkt...
Entree Magazine publiceerde als eerste over BierTalent. Lees hier het artikel!