Bas Schampers

Bas Schampers • Biersommelier

Op onze Instagram en Facebook delen we met regelmaat informatieve quizvragen over diverse thema’s. Quizvragen die inzicht geven over bier, je beter advies laten geven aan gasten of die resulteren in leuke feitjes en weetjes.

In deze blog geven we je antwoord op de vraag:

Quizvraag - Wat is kenmerkend voor een New England IPA - BierTalent

IPA, een biertype dat inmiddels niet meer weg te denken is uit de Nederlandse horeca. Met de populariteit van IPA komen brouwers ook steeds vaker met een verscheidenheid aan sub-typen van IPA. New England IPA, afgekort als NEIPA, wint sterk aan populariteit. De vorige quizvraag die we deelden ging over dry-hopping, een belangrijke stap in het brouwproces voor het biertype NEIPA. Omdat de aromatische hop pas heel laat in het brouwproces wordt toegevoegd, geeft het wel heel veel aroma’s af, maar slechts heel weinig bitterheid. Het goede antwoord is dus antwoord C. De aroma’s in een NEIPA doen vaak denken aan rijp tropisch fruit of citrus. Vaak wordt een NEIPA ook wel vergeleken met een alcoholisch versie van een fruitsapje, hoewel voor dit biertype dus geen fruit wordt gebruikt, enkel hop om deze aroma’s in het bier te krijgen.

 

NEIPA, Brut IPA, Black IPA, Double IPA, Tripel IPA, Session IPA, allemaal India Pale Ale’s, maar snap jij het verschil nog? We leggen het je uit in onze les over klassieke & moderne biertypen en in bijbehorend lesboek!

Zoek een les ‘Moderne en klassieke biertypen’ bij jou in de buurt!

 

Koop het boekje ‘Moderne en klassieke biertypen’

Volg ons op Instagram en Facebook om met regelmaat nieuwe quizvragen te krijgen!