Brouwproces

Brouwproces

Het lesblok Brouwproces draait uiteraard om alles wat met bierbrouwen te maken heeft. Met welke vier… Lees meer
Bas Schampers

Bas Schampers
Biersommelier

€ 70
20 plaatsen vrij - prijs exclusief btw

Aanmelden

Omschrijving

Het lesblok Brouwproces draait uiteraard om alles wat met bierbrouwen te maken heeft. Met welke vier ingrediënten wordt bier gebrouwen en hoe kan het dat er zoveel verschillende smaken in bier te vinden zijn?

Door te kijken, te ruiken en te proeven van bier, achterhalen we waar al die verschillende geuren, smaken en kleuren vandaan komen. We behandelen het brouwproces en de ingrediënten die hierbij komen kijken. Doordat je meer kennis hebt over het brouwproces, snap je beter waar smaken vandaan komen en kan je jouw gasten beter advies geven aan tafel.

Wat we behandelen

  • Hoe krijgt bier zijn kleur, geur en smaak?
  • De basisingrediënten van bier
  • De verschillende stappen van het brouwproces
  • Leuke en praktische oefeningen met collega’s
  • De les duurt 2,5 uur

Locatie & Route

Locatie

Stadsbrouwerij de Maastrichter Maltezer,
Oeverwal 12,
Maastricht,
Nederland

Plan je route
Pagina's van het lesboekje

Inkijkexemplaar

Lesboekje

Bij elk lesblok van BierTalent ontvang je een lesboek. Het lesboek is een essentieel naslagwerk waarin je achtergrondinformatie en oefeningen vindt om jezelf verder te ontwikkelen. Als je je aanmeldt voor de les ontvang je van ons het eerste deel van het lesboek. Zo kan je je alvast voorbereiden op de les. Hier vindt je alvast een ‘sneak preview’!

Download

Meer over Bier!

Jij krijgt toch ook geen genoeg van bier? Bij BierTalent draait alles om het delen van kennis en vaardigheden. Omdat we vinden dat je nooit bent uitgeleerd, blijven we je ook online op de hoogte houden. Check onze laatste blogs. Je vindt hier leuke achtergrondverhalen, handige biertips en niet te missen updates over BierTalent.

Naar alle berichten